Eesti transiidiettevõtted sõidavad Venemaale uusi kontakte looma

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedelkütuste transiit
Vedelkütuste transiit Foto: Toomas Huik

Eesti logistika- ja transiidisektori ettevõtted osalevad sel nädalal 22.-25. aprillini Moskvas regiooni tähtsaimail transpordimessil TransRussia, et tugevdada olemasolevaid sidemeid ning luua uusi kontakte.

Konkurents kaubaveoturul on järjest enam hoogustumas ning omavahel konkureerivad juba mitte üksnes üksikud äriühingud, vaid terved transiidikoridorid. Just nimelt seetõttu ongi eesti äriühingute jaoks niivõrd oluline osaleda iga-aastasel TransRussia messil ja konverentsil ning seal Eesti logistika- ja transiidisektorit esitleda, vaatamata keerulisele poliitilisele olukorrale.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on Moskvas kohal kõik sadama olulisemad koostööpartnerid ning mitte üksnes Venemaalt.

«Meile on äärmiselt oluline osaleda TransRussia foorumil, et kinnitada valmisolekut partneritega koostööd teha ning pakkuda uusi koostöövõimalusi,» lausus Eesti ettevõtjate osalemist kommenteerides Kaljurand.

Eesti riigile kuuluva raudtee-kaubaveoettevõtte EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul ootavad Eesti äriühingud messil osalemisest kinnitust juba olemasoleva koostöö jätkamisele ning samuti uute heade tulevikuväljavaadetega kontaktide loomist.

«Oleme huvitatud TransRussia messil uute kontaktide leidmisest ning lepingute sõlmimisest, et tuua Eestisse uusi kaubavooge - eriti just raudteele. Eriti oleme huvitatud mahukaupadest, konteineritest, masinatest ja seadmetest,» märkis Altjõe.

Kaubavedude- ja logistikaturul areneb äritegevus üsna hoogsalt ning viimasel ajal konkureerivad omavahel mitte üksnes üksikud äriühingud, vaid juba terved transpordikoridorid ning äärmiselt oluline on pakkuda klientidele tervikteenust. Seepärast on Eesti sarnaselt eelmiste aastatega esindatud TransRussia messil ühise rahvusstendiga.

Sel aastal on eelmiste aastatega võrreldes suurenenud nii stendi enda pindala kui ka sellel osalevate ning esindatud äriühingute arv.

TransRussia messi raames toimub ka konverents, kus Eesti võimalusi kaubavedude ja käitlemise osas tutvustavad Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand, Sillamäe Sadama kommertsdirektor Andrei Birov ja Bominflot Estonia tegevdirektor Anatoli Belov.

TransRussia messil on Eesti stendis esindatud järgmised ettevõtted: Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Paldiski Põhjasadam, Eesti Raudtee, EVR Cargo, Spacecom, Contimer, E.R.S., RRK, Alekon Cargo, CF&S, Petromaks Spediitori AS, Intopex Forward, Proline Trans ning Eesti Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon.

Rahvusvaheline foorum TransRussia 2014 toimub Moskvas 22. kuni 25. aprillini Crocus Expo messikeskuses. TransRussia mess toimub igal aastal ning on piirkonna olulisim kohtumisüritus, kuhu tulevad kokku Venemaa, SRÜ riikide ja Baltimaade transpordisektori esindajad alates meresadamatest, raudteedest ja ekspediitoritest kuni transpordiprotsessi tagava IT ja kaubakäitlemisseadmeteni välja.

Möödunud aastal osales messil TransRussia 543 äriühingut ja 31 riiki. Kokku külastas messi 24 677 osalejat 53st riigist ning 70st Venemaa regioonist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles