Polištšuk ostis Tallinna keskturu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskturg.
Keskturg. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maavanem erastas Tallinna keskturu kinnistu poole miljoni euroga Vadim Polištšuki poja Andrei nimele registreeritud Turukaubanduse aktsiaseltsile. Keskturg läks ettevõtjale maareformi seaduse järgi ilma konkursita, sest Polištšukile kuuluvad turuhooned andsid talle Harju maavalitsuse kinnitusel ostueesõiguse. Tehingu väärtuseks on Harju maavalitsuse kinnitusel maa müügihind 433780 eurot.

Tallinna Kesklinna valitsus ootab, et Polištšukid rajaksid putkaturu asemel nüüdisaegse kaubandus- ja meelelahutuskeskuse.

Nii ammune keskturu juht Vadim Poli­štšuk, kes tellis 15 aastat tagasi turu pärast peetud võitluses abilinnapea mõrva,  kui ka Andrei Polištšuk keeldusid Postimehele tehingut selgitamast. Nad lasid turu juhatajal Rein Leemetil kinnitada, et soovivad turuäriga jätkata.

«Kinnistu arendamiseks on viis lahendust, mille üle omanikud just praegu väga aktiivselt diskuteerivad,» rääkis Leemet. «Neile projekteerivad noored kohalikud mitte-eestlastest arhitektid, kuid mina pole lahendusi näinud ning enne otsuste langetamist ei soovi saladuskatet kergitada.»

Kui varem tähistas tallinlaste armastatud ostlemiskohta kinnisturaamatus justkui must pommiauk, siis mullu novembris kandis kohtunikuabi 3,5 hektari suuruse maalahmaka esimest korda registrisse.

Augustis oli maavanem Ülle Rajasalu allkirjastanud lepingu, mille järgi sai Turukaubanduse AS maareformi seadusest tuleneva ostueesõigusega kinnistu omanikuks. Polištšuk maksis kohe ära kümnendiku ostusummast ning tasub ülejäänu 15 aasta jooksul, lisaks intressi kümme protsenti aastas. Kinnistul lasub riigi kasuks hüpoteek 507 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles