Transiidikeskuse konteinerkäive oli esimeses kvartalis stabiilne

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidikeskus.
Transiidikeskus. Foto: Toomas Huik

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles 2014. aasta esimeses kvartalis 61 690 TEUd, mis on samal tasemel 2013. aastaga.

«Meie esimese kvartali konteinerkäibe tulemus näitab, et suudame keerulistes oludes stabiilsust näidata. Venemaa SKT esimeses kvartalis esialgsetel andmetel kahanes 0,5 protsendi võrra. Käesoleva kuu esimene pool annab lootust, et meie käideldavate TEUde arv siiski kasvab,» kommenteeris Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Samas on keskuse terminali läbiva konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvanud 15,7 protsenti. Koos üldkaubaterminaliga oli keskuse Muuga terminalide esimese kvartali kaubakäive 732 902 tonni, mida on 10,4 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

«Konteinerkaupade tonnaaži kasv näitab meie efektiivsuse tõusu. Teisisõnu, kui suured konteinerlaevad toovad meile kaupa, mis läheb Venemaa suunas, siis oleme nüüd suutnud leida rohkem ja rohkem uut kaupa, mida muidu tühjaks jäävates konteinerites tagasi saata. Nii puitu, väetisi, vanametalli ja muud,» lisas Laidvee

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles