Inspektsioon: Tallinna ühistupangal oleks raske hakkama saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilvar Kessler ütles, et finantsinspektsioon on seni jäigalt prioriseerinud, millega nad tegelevad ja millega mitte. Tema sõnul võivad asutuse tegevussuunad laieneda.
Kilvar Kessler ütles, et finantsinspektsioon on seni jäigalt prioriseerinud, millega nad tegelevad ja millega mitte. Tema sõnul võivad asutuse tegevussuunad laieneda. Foto: Peeter Langovits

Eestis on pangandusturg suhteliselt kontsentreeritud ning Tallinna linnavalitsuse kavandataval ühistupangal oleks majanduslikus mõttes raske hakkama saada, vahendab ERR uudisteportaal finantsinspektsiooni juhatuse liikme Andres Kurgpõllu kommentaari ERRi raadiouudistele.

Kurgpõld meenutas 2009. aastat, kui pangandusturule sisenes LHV.

«[LHV tuli turule] aktsiakapitaliga umbes kuus miljonit eurot, kuid tänaseks on aktsiakapitali suurendatud üle viie korra,» rääkis ta ERRi raadiouudistele.

«Selleks, et sellist universaalteenust pakkuda, peab olema väga pikaajaline vaade ja väga suured kapitalipuhvrid,» märkis Kurgpõld.

Pankade, sealhulgas ühistupankade, litsentse hakkab 2014. aasta novembrist välja andma Euroopa ühtse pangajärelevalve (Single Supervisory Mechanism, SSM) järelvalvenõukogu, kus osalevad kuni 24 liiget, kelle seas on ka finantsinspektsiooni juhatuse esimees.

Nende otsust saab erandkorras vetostada Euroopa Keskpanga nõukogu lihthäälteenamusel tehtud otsusega. Euroopa Keskpanga nõukogus on 24 liiget, nende hulgas ka Eesti Panga president Ardo Hansson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles