Europarlamendis jagati Eesti kohta kiidusõnu

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Euroopa Parlament hääletab kolmapäeval täiskogu istungil Eesti eurotsooniga liitumise raporti üle, eile hilisõhtul Strasbourgis toimunud hääletuseelsel arutelul kostus Eesti kohta vaid kiidusõnu.

Ainus kriitiline märkus tuli briti rahvuslaselt ning europarlamendi fraktsioonilise kuuluvuseta saadikult Andrew Henry William Bronsilt, kes muretses, et Eesti kaotab eurotsooniga liitudes osa suveräänsusest, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Euroopa Rahvapartei variraportöör, iirlane Gay Mitchell ütles, et keset euroala kõige raskemat kriisi on üks väike riik – Eesti – kes näitab teed, et liikmesriikide usk eurosse ei kaoks.

Mitchell lisas, et Euroopa Liidu väikeriikidele on euroalaga liitumine ainus võimalus majanduslikult rasketel aegadel ellu jääda.

Rootsi liberaal Olle Schmidt möönis, et Euroopa vajab rohkem Eesti-suguseid riike, kes demonstreerivad usku ühisprojektidesse, mitte ei vaata käed rüpes pealt, nagu teevad tavaliselt Rootsi või Taani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles