Estonian Airi reisijate arv kahanes esimeses kvartalis pea 10 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi president Jan Palmér kinnitab, et lennufirma on igalt poolt kokku tõmmanud, kõik osakonnad on vähenenud: vähem inimesi, väiksemad palgad, vähem kulusid.
Estonian Airi president Jan Palmér kinnitab, et lennufirma on igalt poolt kokku tõmmanud, kõik osakonnad on vähenenud: vähem inimesi, väiksemad palgad, vähem kulusid. Foto: Liis Treimann

Aasta esimeses kvartalis lendas Estonian Airiga 110 666 reisijat. Mullu samal ajal lendas Estonian Airiga 121 693 reisijat. Kolme kuu kokkuvõttes toimus 2334 lendu, mida on 18,1% vähem kui mullu samal ajal, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta märtsis lendas Estonian Airiga 40 841 reisijat, mida on 27% rohkem kui käesoleva aasta veebruaris ja 10% vähem kui mullu märtsis. Estonian Air teenindas märtsis 858 lendu, mida on 24% rohkem kui veebruaris ja 14,2% vähem kui mullu märtsis.

«Estonian Airi tegevus on igati kooskõlas restruktureerimisplaaniga. Estonian Airi meeskond teeb kõik endast oleneva, et järgida kindlalt valitud kurssi, mis aitab Eesti rahvusliku lennufirma viia jätkusuutlikule teele,» lausus Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

«Tulenevalt suurenenud nõudlusest kevadsuvisel hooajal ja soovist pakkuda mugavamaid lennuühendusi, oleme suurendanud lendude arvu mitmel liinil, nagu Amsterdam, Brüssel, Stockholm, Oslo, Moskva, Peterburi ja Vilnius. Seoses ebakindla olukorraga Ukrainas, oleme teinud muudatusi ka meie Tallinna – Kiievi lennuplaanis,» lisas Palmér.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel kolmel kuul 94,7 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 7,7 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,1 protsendipunkti võrra väiksem.

Märtsis oli regulaarsus 99,1% ning punktuaalsus 95,8%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles