iPhone sundis Androidile peale puuteekraani

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene turule jõudnud Androidiga nutitelefon HTC Dream
Esimene turule jõudnud Androidiga nutitelefon HTC Dream Foto: Wikipedia

Google’i mobiiltelefonide operatsioonisüsteem Android ei toetanud puuteekraane oma spetsifikatsioonis enne, kui turule ilmus esimene, puutetundlik iPhone.

See tõsiasi selgus Apple’i ja Samsungi vahelises kohtulahingus patentide üle, kirjutab Guardian. Google valmistas 2006. aastal ette dokumendi, mis andis riistvaratootjatele direktiivid Androidi kasutamise kohta. Selles öeldakse, et Android ei toeta puuteekraane ning et seadmetel peavad juhtimiseks olema füüsilised nupud. Tõsi, dokument sedastas ka, et tulevikus ei välistata puutetundlikkuse arendamist.

Järgmisel, 2007. aastal ilmus turule esimene iPhone, mis teatavasti omas puutetundlikku ekraani seadme juhtimiseks. Samal ajal meenutasid esimesed Androidi prototüübid BlackBerry suure nupustikuga telefone. Tõsi, esimene vabamüügile jõudnud Android, HTC Dream, Sai endale samuti ekraani silitamise võimaluse. Samas oli see varustatud võimsa väljalibiseva nupustikuga.

Sama 2006. aasta Google’i juhisdokument mainis juba paljusid asju, mis tänapäeval on enamuse nutitelefonide standardvarustuses, nagu mälukaardi kasutamise võimalus, kolmandate osapoolte rakenduste toetamine, ekraanividinad ja teaberiba. Apple ei toeta mõningaid neid võimalusi siiamaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles