Ukraina keskpank hoiatas Venemaa sissetungi laastava mõju eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid pakivad Krimmis varustust kokku, et saata see Ukraina annekteerimata osadesse.
Ukraina sõdurid pakivad Krimmis varustust kokku, et saata see Ukraina annekteerimata osadesse. Foto: Pavlishak Alexei/ITAR-TASS

Ukraina keskpanga juht Stepan Kubiv hoiatas pühapäevases intervjuus Venemaa sissetungi laastava mõju eest kogu riigi majandusele, sest osa põllumajandustoodangust ja suuremad tehased asuvad just idapiirkondades, mida Moskva himustab, vahendas uudisteagentuur Reuters.

«Venemaa sissetungil Ukraina idapiirkondadesse oleksid tõsised tagajärjed kogu meie riigi majandusele ja pankadele,» ütles Kubiv.

«Kui Krimmile järgnevad Luhansk, Slovjansk, Donetsk, Harkiv ja muud väiksemad linnad, siis me räägime juba ränkadest tagajärgedest majandusele,» hindas Washingtonis viibiv Kubiv.

Ukraina keskpanga juht lubas, et riik maksab edaspidigi kõik oma võlad, kuid möönis, et olukord võib väga keeruliseks muutuda.

Vene president Vladimir Putin saatis neljapäeval Euroopa Liidu (EL) liidritele kirja, milles väljendas «äärmist muret» seoses Ukraina gaasivõlaga ning palus neil leida olukorrale lahendus.

Venemaa tõstis varem sel kuul Ukrainale müüdava maagaasi 80 protsenti ja nõudis samas 1,6 miljardi euro suuruse võla tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles