Elion: meie keskkonnad on Heartbleedi eest turvatud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvarisk Heartbleed.
Turvarisk Heartbleed. Foto: heartbleed.com

Elioni kinnitusel on nende keskkondade kasutajad hiljuti ilmnenud serveritarkvara turvaaugu potentsiaalsete riskide eest kaitstud - vajalikud turvameetmed on kasutusele võetud.

«Elion on viimaste päevade jooksul tegelenud Heartbleedi-nime kandva turvaaugu potentsiaalsete riskidega maandamisega,» kinnitas Elioni infoturbe ekspert Aivo Koger.

«Võime öelda, et Elioni internetikeskkonnad on turvatud. Heartbleedi näol on tegu küll tõsise veaga, ent probleem puudutas siiski vaid väikest osa Elioni serveritest, selle likvideerimine oli kiire ning osa tavapärasest protsessist.»

Elion on lisaks teinud tihedat koostööd riigi infosüsteemi ametiga (RIA) ja ettevõtte äriklientidega, kelle servereid või internetikeskkondi Elion majutab, et tagada esinenud turvaaukude kiire likvideerimine.

Kuidas oma isikliku konto turvalisuse eest hea seista?

Ehkki ka suured ülemaailmsed teenusepakkujad nagu Gmail või Facebook on teatanud, et Heartbleed nende keskkondi ei ohusta, saab iga kasutaja järgida lihtsaid reegleid, et oma kontod turvalisemaks muuta, selleks mõned soovitused:

  • Kasuta erinevaid paroole erinevates keskkondades - parooli ilmsikstulekul on võimalik kahju väiksem.
  • Vaheta paroole regulaarselt - mida kauem ühte salasõna kasutad, seda suurem on selle halbadesse kätesse sattumise tõenäosus.
  • Kasuta tugevat parooli - hea salasõna on vähemalt 9 tähemärgi pikkune ja sisaldab numbreid, tähti ja sümboleid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles