Eluruumide hinnad ELis tõusid neljandas kvartalis enim Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto
Illustratiivne foto Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud aasta neljandas kvartalis tõusid Eurostati andmetel eluruumide hinnad Euroopa Liidus (EL) aastaga enim ehk 15,6 protsenti Eestis.

Kui ELis tervikuna langesid eluruumide hinnad neljandas kvartalis aastaga 0,1 protsenti ja eurotsoonis 1,4 protsenti ning kvartaliga vastavalt 0,3 protsenti ja 0,7 protsenti, siis Baltikumis ja Rootsis elupindade hinnad tõusid märgatavalt. Läti aastane hinnakasv oli 7,9 protsenti ja Rootsis 7 protsenti.

Kvartaliga kasvasid eluruumide hinnad Lätis 2,7 protsenti ning Eestis ja Leedus mõlemas 2,6 protsenti. Elupindade hinnad langesid aastaga enim Horvaatias, Küprosel ja Hispaanias, vastavalt 14,4 protsenti, 9,4 protsenti ja 6,3 protsenti. Kvartaliga toimus suurim langus Ungaris ja Hispaanias, vastavalt 1,8 ja 1,3 protsenti.

Eurostati eluruumide hindades mõõdetakse nii uute kui ka järelturu korterite, eramajade, ridaelamute ja muu sellise hinnamuutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles