Eksperdid tõid välja Samsungi uue tipptelefoni head ja vead

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S5. Pilt on illustratiivne.
Samsung Galaxy S5. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Samsung S5 jõuab poelettidele reedel, 11. aprillil. Tehnikaajakirjanikud aga on juba proovimudelid kätte saanud, pulkadeks analüüsinud ning jagavad nüüd hirmu ja armu. Mida nad arvavad?

TechRadar: Samsung eelistas revolutsioonile evolutsiooni… jälle!
Kas uus telefon suudab läbi lüüa turul, mis on niigi küllastunud tippklassi nutifonidest? Kätte võttes on esimene otsus eitav. Disain ja materjalid lihtsalt ei suuda võistelda Apple’i ja HTCga. On see telefon piisavalt hea, et Apple'i toodetega müügitabeli tipus rinda pista? Küllap vist, aga eeskätt tänu Samsungi hiiglaslikule turunduseelarvele.

CNet: Samsungi parim telefon tehti just veel paremaks
Kui välja arvata mõned ebaolulised riist- ja tarkvaralised lisad, on see sisuliselt sama telefon, mille Samsung 2013. aastal välja lasi. S5 ei saa pidada uue põlvkonna esindajaks, pigem on tegu Samsung S4 Plusiga.

TNW: parem kui pildi peal
Tegelikult on S5 võltsnahkne viimistlus käe all mõnus, aga selleks peab seda katsuma. Püsib hästi käes ja tekitab mõnusa tunde. Samsung suutis hästi varjata tõsiasja, et teeb oma tipptelefone lihtsalt plastmassist.

Wall St Journal: kirju ja keeruline
S5 laseb end lihtsamini kasutada kui eelkäija, sest loobutud on paljudest jaburatest funktsioonidest, mis tegelikult ei töötanud ja mida kasutajad ei vajanud. Siiski võib näha, et Samsung toppis telefoni iga idee, mis aga pähe tuli. Kiiduväärt, et uues mudelis puuduvad ruumi raiskavad eelpaigaldatud rakendused nagu näiteks Samsung Hub.
Kasutajaliidest tuleks ikkagi veel kõvasti lihtsustada. Iga ekraaniserva taga varitsevad mingid ikoonikesed ja märguanded, millest kasutaja aru ei saa ja mida ta ei vaja. Isegi kõige elementaarsemate tegevuste jaoks, nagu veebi sirvimine, piltidega tegelemine või häälkäsklused, on kaks dubleerivat rakendust.

Time: Samsung sai aru, et vähem on rohkem
Iga S5 uuendus pole nii intuitiivne, kui tahaks. Kiitma peab füüsilist vastupidavust, ekraani ning kaamera kvaliteeti. Kasutamiskogemus pole nii viimistletud kui näiteks Apple’i telefonidel, kuid õnneks lisas Samsung Android 4.4 Kitkatile üllatavalt vähe oma usku vidinaid. Pole nii kakofooniline kui varasemad Galaxy-seadmed.

Pocket-Lint: kahekäevõileib
Samsung eeldab, et seda uut telefoni tuleks kasutada kahe käega, näiteks sõrmejälje lugemisel. Aga palju meil igapäevases kiirest elus seda luksust on, et mõlemad käed mingile vidinale pühendada? Kui Samsungi juhised kõrvale jätta, saab sõrmejälje lugemist lihtsustada. Apple’i näpulugeri jaoks piisab, kui sõrme nupul hoida. Samsung tahab, et näpp tuleb vertikaalselt üle anduri libistada, aga seda on ühe käega tülikas teha – inimese sõrmed lihtsalt ei ole loodud nii liikuma. Avastasime, kui sama liigutus teha horisontaalselt – mis on märksa mugavam – saab telefon sõrmejäljest ikkagi aru!

Telegraph: peaaegu briljantne
S5 toob endaga kaasa palju põnevat ja uut, aga miski pole täiuslik. Kaamera funktsioonid on hästi mõeldud, aga kasutades jätavad mugavuselt soovida. Sõrmejäljelugeja võiks lollikindlam olla. Kaustade avamise animatsioonid on silmale ilusad vaadata, aga liiga aegavõtvad. Kasutaja tahab kiirust ja funktsionaalsust, mitte tilulilu.

Kokkuvõttes jääb arvustajate suust kõlama hinnang, et S5 loomisel on Samsung teinud väikesi ettevaatlikke sammukesi, lisades mõningaid funktsioone ja eemaldades teisi. Maailma tipptelefonide turul see niisuguseid mullistusi kaasa ei too, kui S2 jaS3 omal ajal.

Uus Galaxy S5 maksab Eestis vähem kui 700 eurot ning on müügil Eesti mobiilioperaatorite poodides ja suuremates ostukeskustes. Galaxy S5 telefonil on 16-megapiksline kaamera. Ülim säästurežiim vähendab aku energiatarvet. Uus telefon on tolmu- ja veekindel (sertifikaat IP67). 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles