Taavi Kotka: e-lahendused on Eesti võimalus maailmas kasulik olla

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsleri Taavi Kotka sõnu on e-lahendused Eesti võimaluseks väikese riigina maailmas läbi lüüa.

Kotka rääkis Postimehe ja E24 korraldatud majanduskonverentsil «Suur-Eesti» peetud ettekandes, et näiteks jaapanlastel ei ole isikukoodi, mis tänapäeva digitaalses maailmas on neile suureks miinuseks. See on digitaalsete süsteemide toimimiseks Kotka sõnul hädavajalik.

«Nende järgmise viie aasta suurprojekt on juurutada isikukood. /.../ Kui süsteemid omavahel ei suhtle, siis ei ole ka kasu X-teest,» rääkis Kotka.

Kotka märkis, et jaapanlased saavad aru, et on on vaja digitaalset identiteeti ja süsteemid on vaja suhtlema saada. «Eestis on see kõik olemas, pidevalt kutsutatakse Jaapanisse,» lisas ta.

«Me oleme jaapanlaste jaoks kasulikud. Sellega ei saa rikkaks, aga me saame olla kasulikud – olla suurem kui me tegelikult oleme,» rääkis Kotka.

«Jah, meil on puudujääke. Me teame, et saame veel paremini, kuid tasub kasvõi Soome sõita, et juba näha vahet,» nentis Kotka oma ettekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles