Swedbank: annetuste summa on kasvanud 30 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Kaheaastaseks saanud Swedbanki annetuskeskkonna vahendusel on selle perioodi vältel annetatud 28 organisatsiooni toetuseks juba 1 336 000 krooni, millele Swedbank on omaltpoolt lisanud veel 2 miljonit krooni.


Swedbanki ühiskondliku vastutuse valdkonna juht Maris Ojamuru sõnul on kahe aastane tegutsemisaasta näidanud seda, et inimesed soovivad üha enam aidata neid, kellel on raske ja seda vaatamata üldisele majanduslangusele.

«Viimase poole aasta annetuste summa ja annetajate arv on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud koguni 30 protsenti,» rääkis Ojamuru.

Ta lisas, et enim on kasvanud toetussummad raskustesse sattunud perekondade abistamiseks, kuid endiselt annetatakse kõige rohkem laste- ja loomadega tegelevatele organisatsioonidele.

Statistika kohaselt on looduskeskkonna ja loomade toetusteks antud summad ca 40 protsenti  väiksemad, kuid samas on annetajate arv poole suurem kui näiteks rahvatervise ja toimetuleku kasvatamisega tegelevatele organisatsioonidele.

Ojamuru nendib, et jõuludeaegsed annetused moodustavad ca 26 protsenti kogu aastasest annetuste mahust, mis näitab selgelt, et inimesed mõistavad, et annetamine ei ole ainult pühadeaegne «kohustus», vaid tugevate organisatsioonide jätkusuutlikuks tegevuseks on vaja aastaringseid toetusi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles