Kiisler: regionaaltoetused toovad uusi töökohti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler Foto: Postimees

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles täna Viljandis Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu istungil, et regionaaltoetuste abil on Eestis loodud palju uusi töökohti ja antud tööd
tuhandetele.

«Regionaalministri vastutada olevast ligi seitsmest miljardist kroonist on töösse jõudnud projekte viie miljardi ulatuses. Tänaseks oleme välja maksnud juba üle 1,5 miljardi krooni. Nende projektide abil saavad otseselt tööd tuhanded inimesed,» ütles Kiisler.

Kiisleri sõnul annab miljardi krooni investeerimine otseselt tuhat töökohta aastas ning toob piirkondadesse veelgi enam tööd läbi ettevõtluskeskkonna ja turismimajanduse arengu.

«Meil kõigil on ühine mure – madal tööhõive, mis tähendab väiksemat maksutulu ja pingelist eelarvet. Kui inimestel on tööd, siis laekuvad ka maksud. Sellepärast tuleb kõigil uute töökohtade loomisega tegeleda - nii ettevõtjal, riigil kui omavalitsustel,» rääkis Kiisler.

Tema hinnangul tuleb praegu igas valdkonnas otsida iga päev vastust küsimusele, kuidas peaks arenema majandus ja tekkima uued töökohad ning millisena soovime näha Eesti elu- ja looduskeskkonda.

«Olen seda meelt, et töökohtade tekkele kaasa aitamine on parim regionaalpoliitika. Näiteks värskelt eraldatud 200 miljoni krooni piirkondade konkurentsivõime meetmest loob ligi 600 uut töökohta 90 ettevõttes - see on Eesti mastaabis suur samm.»

Kiisleri sõnul on töökohtadele suunatud regionaalpoliitika mõju piirkondade arengule silmaga nähtav. Inimestele töö tagamine on küll riigi prioriteet, aga reaalselt loovad töökohti neid konkurentsivõimelised ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles