Läti: Balti venekeelse telekanali loomine maksab 2 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler ja digiboks.
Teler ja digiboks. Foto: Raigo Pajula.

Baltimaade ühise venekeelse telekanali loomine läheks maksma umbes kaks miljonit eurot, ütles teisipäeval Läti riigitelevisiooni (LTV) juht Ivars Belte.

Belte sõnul on telekanali loomist Eesti kolleegidega juba arutatud, teisipäeval on ees kohtumine Leedu riigitelevisiooni esindajatega. Belte sõnul võiks uus kanal käivituda juba 2015. aastal.

«Kolme eri kanali loomisel pole mõtet, meil tasuks jõud ühendada ning osta autoriõigused kolme peale,» ütles Belte.

Kui Eestilt ja Leedult on positiivne vastus saadud, läheb projekt Belte sõnul Läti ringhäälingunõukogu ette, rahastamise peab otsustama Läti valitsus. Läti eelarvest võib projektile kuluda järgmisel aastal umbes miljon eurot.

Belte ütles teisipäeval Läti parlamendi isamaalise hariduse allkomitee liikmetega kohtudes, et praegu on aeg langetada õigeid otsuseid, et Läti ei kaotaks arvestatavat osa oma ühiskonnast - venekeelseid elanikke.

«Lõimumine läti keele alusel ei kulge kuigi hästi ning ka sellel osal vaatajaskonnast on õigus riigi rahastatud infole,» ütles Belte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles