Toidukorvi hinda tõstsid enim piimatooted

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned inimesed ei saa piimatooteid süüa.
Mõned inimesed ei saa piimatooteid süüa. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2014. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,3 ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 0,2 protsenti, teatas Statistikaamet.

Kaubad olid 2013. aasta märtsiga võrreldes 0,6 protsenti kallimad ja teenused 0,7 protsenti odavamad.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta märtsiga võrreldes langenud 1,1 ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 0,6 protsenti.

2013. aasta märtsiga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim kodudesse 7,2 protsenti odavamalt jõudnud elekter, 5 protsenti odavam mootorikütus ning 4,7 protsenti odavam soojusenergia.

Toit on aastataguse ajaga võrreldes kallinenud 2,4 protsenti, millest ligi poole andis 6,3 protsenti kallinenud piim ja piimatooted. Eelmise aasta märtsiga võrreldes oli indeksile suurem mõju veel 14 protsenti odavnenud mobiilsideteenustel ning alkohoolsetel jookidel ja tubakal, mis kallinesid aastaga vastavalt 3,1 ja 6 protsenti. Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim ehk 7,1 protsenti kallinenud juust ning odavnenud suhkur (16%) ja kohv (15%).

Veebruariga võrreldes olid märtsis tarbijahinnaindeksi peamisteks mõjutajateks 45 protsenti kallimad lennukipiletid ning rõivaste ja jalatsite soodusmüükide lõppemine. Suuremat mõju avaldasid veel 3,2 protsenti kallinenud tubakatooted, 1,3 protsenti odavnenud mootorikütus, 4,8 protsenti kallinenud köögivili ja 1,2 protsenti odavamalt kodudesse jõudnud elekter.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles