EKI: Eesti suurim probleem on kvalifitseeritud tööjõu puudus

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peamiseks probleemiks on kvalifitseeritud tööjõu puudus.
Eesti peamiseks probleemiks on kvalifitseeritud tööjõu puudus. Foto: SCANPIX

Konjunktuuriinstituudi värskest prognoosist nähtub, et peamise majandusarengut takistava tegurina näevad eksperdid Eestis kvalifitseeritud tööjõu puudust.

«See on kõige olulisem probleem, mille eksperdid esile toovad, see on probleemiks meie majanduse kiiremale ja suurema lisandväärtusega toimimisele,» kommenteeris instituudi direktor Marje Josing.

Sellele järgnevad rahvusvahelise konkurentsi vähesus ja ebapiisav nõudlus. «Siin ei ole muutust toiminud, me ikkagi tunneme, et ekspordi olukord ei ole hea.»

«Kui 2012. aastal oli Eestis olulise probleemina välja toodud inflatsioon, siis nüüd see kahanenud väga väikseks,» lisas Josing. Ka eelarvedefitsiiti ja välisvõlgasid ei pea eksperdid Eestis probleemiks.

Oluliselt oli aga kahe aastaga suurenenud usaldamatus valitsuse majanduspoliitika suhtes, kuid seda saa Josingu sõnul seletada sellega, et küsitlus viidi ekspertide seas läbi märtsis, mil Eestis oli valitsuse vahetus ja olukord selles osas ebakindlam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles