Elektrilevi investeerib tänavu võrguteenustesse 105 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkestusi võivad tekitada ka  liinidele kukkunud puud
Katkestusi võivad tekitada ka liinidele kukkunud puud Foto: Elektrilevi

Jaotusvõrguettevõte Elektrilevi plaanib tänavu võrguteenusesse investeerida 105 miljonit eurot. Jätkates ligikaudu 100 miljoni euro investeerimist aastas, plaanitakse 2025.aastaks jõuda olukorda, kus 90% klientidest saab elektri ilmastikukindla võrgu kaudu, teatas ettevõte.

Möödunud aasta lõpuks oli maa- ja õhukaablisse viidud 50% liinidest ja ilmastikukindla võrgu mõjualas 57% tarbijatest.

«Investeeringuid hoogsas tempos jätkates lisandub siia igal aastal 3-4 protsenti meie klientidest,» ütles Elektrilevi juht Tarmo Mere. Arvestust peetakse majapidamist varustava järjestikku ilmastikukindlaks ehitatud keskpingevõrgu kaudu.

«Meie investeeringute lage mõjutavad võrgutariif, laenuvõime ja elektriehitusturu võimekus. Püüdes investeeringuid näiteks veelgi kiirendada, läheks üks või teine komponent tasakaalust välja ja oodatav kasulikkus ei ole enam nii suur. Oleme jõudnud kõiki tegureid arvesse võttes jätkusuutliku strateegiani, millega tagame võrgu kvaliteedi kasvu mõistlikus tempos,» selgitas Mere.

Elektrilevi investeeringud jagunevad eelkõige võrgu töökindluse parandamise, kaugloetavate arvestite paigaldamise ja uute võrguühenduste ehitamise vahel. Suurim osa tänavustest investeeringutest ehk 55,9 miljonit eurot on kavandatud võrgu töökindluse ja võrguteenuse arendamiseks. Kõige mahukamad tööd 2014.aastal on piirkonnalajaamade uuendamised Haapsalus, Kosel, Nõmmel, Mustamäel, Kullamaal, Jõhvis, Paldiskis, Kilingi-Nõmmel ja Karksi-Nuial.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eesti enam kui 30 võrguettevõtte seas. Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles