Kallas: praamide ostmise küsimus on veel lahtine

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonna aseesimehe Kaja Kallase sõnul jättis koalitsioonileping Saaremaa ja Hiiuma liinidele praamide ostmise küsimuse lahtiseks, et veenduda veel kord selle plaani mõistlikkuses.

«Lõplikku veendumust veel pole,» lausus ta. «Kui on võimalik praame riigile ostes või ehitades maksumaksjale raha säästa, siis peab proovima seda teha, aga praegu pole see lõpuni kindel. Praamiliikluse kvaliteet ei tohiks kuidagi halveneda.»

Kallase sõnul peab aktsionäri esindaja ehk majandus- ja taristuminister andma laevade soetamiseks Tallinna Sadamale oma selge korralduse ja ilmselt arutab ka koalitsiooninõukogu lähiajal, kuidas praamiteemaga edasi minna. «Minister Urve Palo tuleb koalitsiooninõukogusse oma nägemusega,» lausus Kallas. «Igal juhul tuleb otsustada kiiresti, et vältida olukorda, kui riigil endal pole praame ja ei saa jätkata ka senise teenusepakkujaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles