Argo Luude: prügivedu kallineb, kui Eesti Energia prügipõletuse toetust kärbitakse

Argo Luude
, ASi Eesti Keskkonnateenused juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimetamiskomitee uus liige Argo Luude
Nimetamiskomitee uus liige Argo Luude Foto: Mihkel Maripuu

Iru elektrijaama Eestist kogutud jäätmetega varustav Eesti Keskkonnateenuste juht Argo Luude peab oma teenuse kallinemist tavainimestele möödapääsmatuks, kui Eesti Energia jääb prügi põletamise eest makstavast koostootmise toetusest ilma.

Kui Iru prügipõletusjaamalt koostootmise toetuse ära võtmine vähendab elektritarbija igakuist arvet võib-olla 10 sendi võrra, siis väravatasu võib Irus kallineda isegi kuni 50 protsendi võrra. See tähendab, et kui praegu maksame 25-30 eurot tonni eest, siis tulevikus ligi 40 eurot.

Eesti Keskkonnateenused tarnib Iru elektrijaamale enamuse jäätmetest ja meie oleme sunnitud oma klientidele hinda tõstma, kui elektrijaam tõstab väravatasu. Meile võib hinnatõus tähendada mitme kuu jooksul ebasoodsates tingimustes töötamist, sest meie ei saa oma hinda kohe ülesse lüüa. Esmalt peame läbi rääkima kohalike omavalitsustega ja seejärel elanikele vähemalt kuuaega ette teatama. Võib-olla öeldakse meile ka mõni leping ülesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles