Kristjan Rahu: prügipõletuse toetuseta jätmine ei mõjuta sooja hinda

, ASi Tallinna Küte omanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Tallinna Küte omanik Kristjan Rahu.
Aktsiaseltsi Tallinna Küte omanik Kristjan Rahu. Foto: Liis Tremann

Pealinnale sooja müüva aktsiaseltsi Tallinna Küte omanik Kristjan Rahu  peab Eesti Energiale makstavate prügipõletustoetuse kärpimist ebaloogiliseks, kuid erinevalt riigifirmast, ei näe soojuse hinna tõusu.

Koostootmise toetuse ära võtmine mõjub kogu Euroopa Liidus valitsevale loogikale vastupidiselt, kus nii kaugküte kui ka koostootmine on peamisi arengusuundi. Ka ettevõtjana olen ma koalitsioonilepingusse pandud Iru elektrijaamalt toetuse ära võtmise vastu, sest tegemist on ettevõtluskeskkonna halvendamisega: tagant järele muudetakse tingimusi, mille peale on rajatud ettevõtte äriplaan.

Sellegi poolest toetuse ära võtmine soojuse hinda esmapilgul ei mõjuta, sest vähendab üksnes Eesti Energia poolt elektri müügist saadavat tulu. Sooja hinna tõstmine on konkurentsiameti käes ja kuna hinna kooskõlastamise metoodika pole meile teada, siis pole välistatud, et teatud tingimustel võib Irult toetuse ära võtmine hinda mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles