Mardna: arst peab ise teadma, mida vastu võtab

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna.
Peeter Mardna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Arstide Liidu juhatuse liikme ja kauaaegse haiglajuhi Peeter Mardna sõnul peab igal arstil olema oma sisemine eetiline piir, millest ta üle ei astu, sest siis kahjustaks ta arstkonna mainet.

E24 küsimusele, mitu korda tema on ravimitootjate toetusega välismaal koolitusel või teaduskonverentsil käinud, vastas Mardna: «Mitte kordagi. Aga ma pole küsinud ka.»

Tallinna Arstide Liidul on oma täienduskoolituse fond, millest makstakse kolme aasta jooksul ühele inimesele kuni 9000 krooni. «Möödunud aastal jäi meil raha järele, sest polnud nii palju taotlusi. Vist pole summa kuigi ahvatlev,» kommenteeris Mardna.

Lisaks on tema sõnul rahvuskultuuri fondis mitu alafondi erinevate meditsiinialade esindajatele. Ka sealt saab taotleda 10-15 tuhat krooni koolituskulude katteks. Kümne aasta jooksul pole sinna praktiliselt taotlusi tulnud, nii et fondi nõukogu on ise pidanud kandidaate otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles