Microsoft Office tuleb tasuta internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Microsoft käivitab tuleval nädalal oma populaarse Office tarkvara tasuta internetiversiooni.


Tegemist on radikaalse kursimuutusega, mis on arvatavasti mõeldud vastukäiguna Google Docs’i ja teiste internetiteenuste tõusule.

Microsofti tarkvaraarhitekt Ray Ozzie juhatas juba ligi viis aastat tagasi tähelepanu sellele, et internetti tungimisega tuleks kiirustada.

Ta ennustas tookord, et internetiteenused võivad vastasel korral nende traditsioonilisel tarkvaraäril jalad alt lüüa ning õhutas arendajaid kiiresti härjal sarvist haarama.

Sellest ajast peale on firma vaatlejate sõnutsi järjekindlalt oma tarkvaratoodetele täiendavaid teenuseid lisanud, kuid on jätnud rahumeeli teiste otsustada, millises tempos pilvandmetöötlus ehk siis rakenduste kasutamise internetis maad võtab.

«Ma ei ütleks, et nad just seanahka oleksid vedanud, aga mingist särtsakusest siin küll juttu pole olnud,» ütles Gartneri analüütik David Smith.

Koos paljude teistega on temagi seda meelt, et Microsoft läks tegelikult teadlikult selle peale välja, et pikendada oma praeguse ülimalt kasumliku ärimudeli eluiga, minetamata seejuures võimalust internetirongi pardale hüpata.

«Nad üritavad lihtsalt olemasolevat äri elus hoida. Aga see on nööri mööda käimine,» ütles Directionsi analüütik Matt Rosoff.

Tasuta interneti-Office hakkab «elatuma» reklaamirahast, kuid ettevõtetele jäetakse võimalus online-teenustena teatud võimalusi juurde osta.
 

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles