Emirates tellis hulgi Airbus A380 hiigellennukeid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Dubais baseeruv lennufirma Emirates Airline tellis endale täiendavalt 32 hiiglaslikku A380 tüüpi lennukit.


Tegemist on ühe suurima ühekordse tellimusega tsiviillennunduse ajaloos. Kokku on Emirates seega tellinud juba 90 maailma suurimat reisilennukit. Viimase tellimuse koguväärtus on 11,5 miljardit dollarit.

Airbusi sõnutsi on tegemist kõige suurema summaga, mis kommertslennukite müügi puhul iial korraga kõne alla on tulnud.

Lepingule kirjutati pidulikult alla Berliini lennundusnäitusel, tseremoonial osalesid Saksa kantsler Angela Merkel, Emirates Airline Groupi tegevjuht ja president Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum ning Airbusi tegevjuht Tom Enders.

«Emirates on seadnud endale eesmärgiks tõusta maailma juhtivaks lennukompaniiks, ühtlasi kavatseme me tuua Dubai maailmakaardile kui keskse ülemaailmse lennuvärava,» ütles Ahmed Bin Saeed Al- Maktoum.

«Lisaks väljendab tellimus meie usku ja veendumust, et lennundussektorit ootavad ees kasvuaastad.»

Oma esimese A380 sai Emirates kätte 2008. aasta juulis. Tänase seisuga teenindavad firma 9 hiigellennukit Londoni, Toronto, Pariisi, Jeddahi, Bangkoki, Souli, Sydney ja Aucklandi lennuvälju.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles