Swedbank: oleme rohkem panustanud arenevate turgude aktsiatesse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Toomas Huik

Swedbanki Investeerimisfondide fondijuhi Katrin Rahe on nad pensionifondidesse panustanud konkurentidest suhteliselt rohkem arenevate turgude aktsiatesse.

«Usume, et ehkki nende regioonide makromajanduslikud ja fundamentaalsed väljavaated on ajalooliste kõrgaegadega võrreldes pisut kesisemad, on aktsiaturud sellest erisusest praeguseks juba suure osa  sisse hinnanud ja nende suhteline hinnastatus on väga atraktiivne,» vastas Rahe E24 pärimisele, miks Swedbanki II samba fondide tootlused olid konkurentide omadest kehvemad on.

Erisused sama fondiklassi fondide lühiperioodi tootlustes viitavad erinevustele eri fondivalitsejate investeerimisnägemustes - osakute väärtuste liikumiste põhjal esimeses kvartalis võib väita, et hetkel ei ole välja kujunenud konsensusnägemust. See omakorda lisab pensionikogujale valikuvõimalusi. Sedavõrd sündmustiheda kolme kuu puhul jäid tootluste erisused mitte koha- vaid numbriväärtusskaalal kvartali kokkuvõttes isegi üllatavalt väikesteks. 

«Samas kasvõi 2013. a. näitas väga ilmekalt, et kolme kuu tootluste põhjal fondipositsioneeringute tulemuslikkuse kohta põhjapanevate järelduste tegemine pole pika investeerimishorisondiga fondide puhul liiga põhjendatud tegevus - mida volatiilsem on investeerimiskeskkond, seda rohkem ja kiiremini vaheldub fondide lühiperioodide konkurentsijärjestus,» lisas Rahe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles