Prantsusmaa heidab endalt kasinuse ahelad

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Francois Hollande
Prantsusmaa president Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsuse president Francois Hollande tegi eile teatavaks, et tahab oma uue kasvukava huvides lükata kaugemasse tulevikku eelarvepuudujäägi kärpimiseks kehtestatud tähtajad.

Pärast valitsuse «värskendamist» ametisse määratud vasakpoolsete vaadetega tööstusminister Arnaud Montebourg mõistis hukka Euroopa Komisjoni «kasinuse ja dogma», mis on «kasvu küsimuses täiesti kasutud».

Euroopa Komisjon andis seepeale märku, et ei suhtu soosivalt Prantsusmaa palvesse lükata veelgi edasi eelarvepuudujäägi toomine 3 protsendi piiresse SKTst, kirjutab Financial Times.

Hetkel on Pariisi jaoks tähtajana kirjas aastanumber 2015.

Juba veebruaris kritiseeris Berliin nõelteravalt Euroopa Komisjoni otsust kinkida Pariisile kaks täiendavat aastat defitsiidi ohjeldamiseks, süüdistades Brüsselit «omavolis». Seda seisukohta toetas ka Soome.

ELi majandusvolinik Olli Rehn toonitas eile Hollande’i soovidest kuuldes tõsiasja, et Pariisi jaoks on tähtaega «viimaste aastate jooksul juba kaks korda pikendatud». Financial Timesi andmetel arvestatakse Brüsselis siiski sellega, et Prantsusmaa ei tule nagunii toime ka viimati püstitatud eesmärgiga.

Hollande on aga veendunud, et «säästa säästmise enda pärast» pole mingit mõtet. «Kõige vähem tahaksin ma õõnestada kasvu, mis on virgumas.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles