Eestis kasvas mullu siseturism välisturismist kiiremini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Martin Ilustrumm

2013. aastal kasvas Euroopa Liidus (EL) ööbimiste arv majutusettevõtetes võrreldes eelmise aastaga 1,6 protsenti, ületades rekordilise 2,6 miljardi ööbimise piiri. Seejuures oli riigiti välis- ja siseturistide ööbimiste suhe väga erinev.

Suuremates riikides olid ülekaalus siseturistide ööbimised, näiteks Saksamaal ja Poolas oli 2013. aastal vastav suhe ligikaudu 4 : 1, Suurbritannias ja Prantsusmaal 2 : 1, seevastu populaarses turismi sihtkohas Itaalias valitses tasakaal. Majanduslikult kehvemates turismiriikides oli olukord vastupidine ja ülekaalus olid välisturistide ööbimised. Nii oli Kreekas välisturistide ööbimiste arvu suhe siseturistide omasse peaaegu 4 : 1, Portugalis, Hispaanias ja Eestis 2 : 1, vahendab Statistikaameti kvartalikiri.

Siinjuures on huvitav märkida, et kui EL-is tervikuna kasvas ööbimiste arv tänu välisturistidele (siseturistide ööbimiste arv koguni vähenes 0,8%), siis Eestis kasvas välisturistide ööbimiste arv aastaga vaid 1,9 protsenti, kuid siseturistide oma 6,1 protsenti. Ainult Kreekas oli siseturismi kasv veelgi suurem – 6,7 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles