Mitsubishi lõpetab Lancer Evolutioni tootmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi Lancer Evolution.
Mitsubishi Lancer Evolution. Foto: Mitsubishi

Mitsubishi lõpetab käesoleva aasta lõpus ühe ajaloo ikoonilisema mudeli, Lancer Evolutioni, tootmise, kirjutab Whatcar?.

Jaapani Nikkan Jidosha Shimbun andmeil toodetakse viimane Lancer Evolution sedaan enne käesoleva aasta lõppu ning mudeli edasine tulevik on selgusetu.

Miks siis taoline samm? Loodetavasti ei kao taoline mudel täielikult, vaid Lancer Evo X-i järglane saab lihtsalt olema teistsugune auto. Tulevane Lancer Evolution (mudeli nime jätkamine on veel selgusetu) saab pistikhübriidajami, et vähendada heitgaaside kogust.

Jaapani autotootja on otsustanud luua ettevõttest keskkonnasõbralike autotootja kuvandi, keskendudes elektri- ja hübriidautode arendamisele.

Lancer Evolution aitas autotootjal taasleida end pärast edukaid esinemesi autoralli MM-sarjas. 1998. aastal võeti tiitel autotootjate arvestuses ning aastatel 1996 kuni 1999 tuli Tommi Mäkinen neli korda järjest maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles