Apple´i ja Samsungi kohtusaaga jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple logo Rio de Janeiro uues esinduspoes.
Apple logo Rio de Janeiro uues esinduspoes. Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP

Apple ja Samsung pöörduvad täna järjekordselt kohtusaali, kus saavad esitada oma seisukohad Apple´i uue hagiga seoses, mille abil ettevõte üritab saavutada mitmete Samsungi nutitelefonide müügi keelu USAs, kirjutab Reuters.

Apple ja Samsung on olnud patendisõjas juba viimased kolm aastat, üle maailma on erinevates riikides alustatud kümmekond kohtuasja.

2012. aastal saavutas Apple olulise võidu, mille järgi pidi Samsung ettevõttele patentide loata kasutamise eest maksma 930 miljonit dollarit, samas ei rahuldanud California osariigi kohtunik Apple´i nõuet osade Samsungi nutitelefonide müügi keelamiseks USAs.

Kõige värskema kohtuasja raames üritab Apple müügilt kõrvaldada erinevad vanemad Samsungi mudelid, kaasaarvatud kunagise lipulaeva Galaxy S III, kuna väidab, et see kasutab mitmeid iPhone´i patente, näiteks ekraani lahtilukustamise ja otsinguga seotud tehnoloogiaid.

Samsung väidab, et Apple kasutas iPhone 5 puhul loata kahte Lõuna-Korea patenti ning loodab blokeerida omakorda selle seadme müüki Ühendriikides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles