Mainor Ülemiste käive kasvas mullu veerandi võrra

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste Citys asuvas E-Profiili tehas.
Ülemiste Citys asuvas E-Profiili tehas. Foto: Peeter Langovits

Ülemiste City Targa Linna arendaja Mainor Ülemiste ASi käive kasvas 2013. aastal 25 protsenti 2,73 miljoni, ärikasum 31 protsenti 1,53 miljoni ning puhaskasum 60 protsenti 3,94 miljoni euroni.

Ettevõte investeeris mullu üheksa miljonit eurot – suurendas üüripinna mahtu 6800 ruutmeetri võrra kokku ligi 75 000 ruutmeetrini, ostis juurde kaks kinnistut ning ühe suure hoone ning investeeris seadmetesse ja üldise ettevõtluskeskkonna parendamisse, teatas ettevõte.

Mainor Ülemiste ASi juhatuse esimehe Toomas Aaki sõnul astus Ülemiste City 2013. aastal suurte sammudega edasi. «Koos arenduspartner Technopolisega valmis piirkonnas kolm uut kümnekorruselist büroohoonet ning linnakus töötavate inimeste arv kasvas 2500 võrra. Suur edasiminek oli ka kohaliku transpordi osas – ehitasime linnakusiseseid teid ning saime Tallinna linnavalitsusega kokkuleppele, et nüüd käib läbi Targa Linna ka ühistransport,» ütles Aak ja lisas, et piirkonnast on saamas reaalselt toimiv uus linnaosa.

Aaki sõnul ehitatakse ka tänavu linnakut edasi ja uute üüripindade lisandumisega oodatakse aasta lõpuks 20-protsendilist käibekasvu.

«Me investeerime tänavu piirkonda veel 8 miljonit eurot, mille eest ehitatakse valmis kaks tootmis- ja kontorihoonet, võimla ning alustatakse uue 13-korruselise büroo ehitusega ning jätkatakse olemasolevate pindade renoveerimisega,», ütles Aak.

Mainor Ülemiste AS-is töötas 2013. aasta lõpus 11 töötajat.

Ülemiste City on Tallinna Lennujaama vahetus läheduses asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegne linnaosa. 35 hektaril on tänaseks välja ehitatud ligi 72 000 ruutmeetrit kaasaegset üüritavat büroopinda 200 ettevõttele ja 6000 töötajale.

2025. aastaks plaanitakse rajada kokku 200 000 ruutmeetrit büroopinda, 125 000 ruutmeetrit kortereid, spordikompleks, kultuurikeskus, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS  ja Technopolis Ülemiste AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles