Rõivas ei välista Eesti Energia õlitehaste börsile viimist

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlitehas.
Õlitehas. Foto: Peeter Langovits

Vastne peaminister Taavi Rõivas ütles, et uus koalitsioon kavatseb analüüsida võimalusi erakapitali kaasamiseks riigiettevõtetes ning ühe näitena tõi ta Eesti Energia õlitehased, mille puhul võiks tema arvates edaspidi kaaluda nende börsile viimist, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Mida me oleme arutanud on see, et kui Eesti Energial õnnestub õlitehas kasumlikult tööle saada ja tulevikus õlitehaseid juurde ehitada, siis tuleks kaaluda ka seda võimalust, et me ei ehita tehaseid ainult laenukoorma toel või ei küsi maksumaksa rahakotist investeeringuteks raha, vaid me vähemasti kaalume ka seda võimalust, et anda näiteks Eesti inimestele võimalus börsi kaudu investeerida,» ütles Rõivas Vikerraadio saates «Peaministritund».

Tema sõnul ei viidaks seda plaani kindlasti ellu käesoleva aasta jooksul, vaid koalitsioon on võtnud eesmärgiks teha analüüsi, kas ja kuidas see oleks mõistlik.

Analüüsi käigus selguks ka, kas erakapitali kaasamine toimuks börsi kaudu või mõnel muul moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles