Kallas soovitab Euroopa teede parandamiseks kaaluda teemaksu kehtestamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa teedevõrgu parandamiseks peaks kaaluma teemaksu kehtestamist, ütles Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas Brüsselis transpordikonverentsil peetud kõnes, vahendab ERR uudisteportaal ERR raadiouudiseid.

Kallas leiab, et «kasutaja maksab» põhimõttel on võimalik lõpetada aastaid kestnud alarahastus teedekorrashoius.

Transpordivolinik ütles Brüsselis enda korraldatud transpordikonverentsi avasõnades, et senine lähenemine, mille järgi peaks piirama maanteetransporti ja eelistama alternatiivseid transpordiviise, on olnud liiga kitsas. Transpordisektor, mille osakaal Euroopa Liidu tööhõives on viis kuni kaheksa protsenti, peab olema majanduslikult elujõuline, jätkas Kallas.

«Räägitakse palju igasugustest muudest headest asjadest, aga kuidagi peab see kõik toimima ka. Lõpuks jõutakse sinnamaani, et kui ta ei toimi, siis paneme sinna avalikku raha, aga siis tekib väike küsimus, et kus see avalik raha tuleb,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles