Eesti Energia bilansiportfelli turuosa langes alla 60 protsendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eleringi andmetel langes elektrimüügi turul Eesti Energia bilansiportfelli osa veebruaris alla 60 protsendi.

Eesti Energia hoidis veebruaris 59,5 protsendiga suurimat turuosa, veel jaanuaris oli selleks 60 protsenti.

Elektrumi bilansiportfelli osa turul kasvas 15,4 protsendile, jaanuaris oli turuosaks 14,6 protsenti.

Baltic Energy Services OÜ (mille moodustavad 220 Energia, VKG Energia, TS Energia, VKG Elektrivõrgud, Sillamäe SEJ, Loo elekter) bilansiportfelli osakaal elektrisüsteemi tarbimises oli veebruaris kahanenud jaanuari kuu 10,2 protsendilt 9,9 protsendile. Detsembris oli selleks 9,3 protsenti ja 2013. aasta keskmine tulemus oli 9,1 protsenti.

Portfellide osakaalude arvutamisel on aluseks võetud piirkonna mõõdetud tarbimismahud, mis sisaldavad võrguettevõtjate võrgukadusid ning lisaks üldteenuse mahte. Arvesse ei ole võetud ette fikseeritud tarneid tarbijatele, mistõttu müüjate tegelikud müügiosad Eleringi andmetest pisut erineda.

Veebruari lõpu seisuga oli leping elektri ostmiseks olemas ligi 557 000 tarbimiskohal, mis on peaaegu 3000 võrra enam võrreldes jaanuari lõpuga. Kolmveerand elektrilepingutest on tähtajalised ning ülejäänud tähtajatud.

Elektrilepinguta tarbimiskohti oli veebruari lõpu seisuga 151 000 ning nende tarbitud elekter moodustas veebruaris kaheksa protsenti kogutarbimisest ehk sama palju kui jaanuaris.

Elektrimüüjat vahetada otsustanud kliente, kellel hakkas märtsi algusest kehtima leping uue müüjaga, oli 2700. Aprilli algusest vahetub müüja taas enam kui 3000 tarbimiskohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles