Citigroup põrus taas stressitestis

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citibanki kontor New Yorgis.
Citibanki kontor New Yorgis. Foto: SCANPIX

Citigroup sai eile USA Föderaalreservilt häbiväärse tagasilöögi keelates maailma ühe suuremal pangagrupil suurendada dividende. Tegemist oli ainsa USA viiest suurimast pangast, kes aktsionäridele makstavat omanikutulu suurendada ei saa.

Föderaalreserv (Fed) ei täpsustanud keeldumise põhjust, mis oli juba teine kord viimase kolme aasta jooksul, kuid analüütikute ja investorite sõnul oli Fedi sõnum selge – pank põrus stressitestil.

«Fed ütles, et panga finantsseis ei ole selline, mis ta peaks olema ning seda viis aastat pärast kriisi,» ütles investeerimisfirma CLSA pangandusanalüütik Mike Mayo ajalehele The New York Time. «Asi pole selles, nagu neil poleks olnud aega asjade kordaajamiseks,» lisas ta.

Päev varem oli Fed öelnud, et on mures panga võime pärast genereerida käivet ning võimaliku kahjumit tugeva stressi tingimustes.

Stressitesti tulemused tekitasid Citigroupis paanika, kirjutab leht. Panga nõukogu ja tippjuhid arvasid, et pangal läheb üsna hästi, eriti sellepärast, et tegevjuht Michael Corbat käis sageli Washingtonis, mis viitas tema pingutustele pidada regulaatoritega dialoogi.

Kaks tundi pärast stressitesti tulemuste avaldamist kogunes Citigroupi nõukogu. Kahe asjaga kursis oleva inimese sõnul olevat meeleolu väga sünge. Mõned tõstsid häält.

Citigroupi aktsia alustas tänast kauplemispäeva viieprotsendilise langusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles