Uus valitsus muudab töötukassa nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa teenindussaal.
Töötukassa teenindussaal. Foto: Toomas Huik

Koalitsioonileppes on kirjas, et tööturu reformimisega seoses nimetatakse töötukassa ümber töökassaks.

«Toetame aktiivseid tööturumeetmeid ja elukestvat õpet tööinimesele, nimetame töötukassa töökassaks. Loome tööturuteenuse, mis lubab töökassa ja tööandjate toel ennetada töötuks jäämist regulaarse täienduskoolituse abil,» seisab võimuleppes.

Vastne tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ütles eile Foorumi saates, et see ei ole lihtsalt nimemuutus, vaid uue paradigma tekitamine.

«Me peaksime inimestes hindama seda, mida nad suudavad teha, aga mitte seda, mida ta teha ei saa,» ütles Kruuse. «Töötukassa oma olemuselt tähendaks nagu seda, et see tegeleb ainult töötute probleemidega. Kui inimene sinna uksest sisse astub, siis ta juba tunneb ennast alaväärsena. Töö on see, mis meid rikkaks teeb, järelikult tuleb kõik töövõimelised inimesed suuta rakendada nii, et sellest saab kasu ühiskond tervikuna kui isik eraldi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles