Uuring: Eestis saab ümbrikupalka 5 protsenti töötajaist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrik sularahaga
Ümbrik sularahaga Foto: Margus Ansu

Eurobaromeetri värske uuringu kohaselt saab Eestis kogu või osa palgast nii-öelda ümbrikus 5 protsenti töötajaist, selle tulemusega on Eesti Balti riikidest kõige paremas olukorras.

Uuringu kohaselt saab Lätis ümbrikupalka 11 ja Leedus 6 protsenti töötajatest. Eestis, Lätis ja Leedus on inimeste osakaal, kellele palka "mustalt" makstakse seitsme aastaga vähenenud vastavalt 3, 6 ja 5 protsendipunkti.

Euroopa Liidu liikmesmaadest on halvim olukord viimasel kohal olevas Lätis, millele järgnesid 8 protsendiga Horvaatia ja 7 protsendiga Kreeka.

Kõige vähem on ümbrikupalga maksmine levinud Maltal, Rootsis, Prantsusmaal, Soomes ja Saksamaal, kus selle töötasu osatähtsus jääb ühe protsendi piiresse.

Rumeenias 16 protsenti küsitletutest ei olnud teadlikud, kas nad saavad palka "mustalt" või mitte. Ungaris, Austrias ja Itaalias ei olnud vastavalt 8 protsenti, 7 protsenti ja 6 protsenti küsitletutest nõus vastama.

Euroopa Liidu keskmine ümbrikupalga maksmise määr oli uuringu järgi 3 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles