Liviko: lubatud aktsiisitõusu korral peame tehased mitmeks kuuks sulgema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Liviko maksab juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul rohkem makse kui maksuameti statistikast näha.
AS Liviko maksab juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul rohkem makse kui maksuameti statistikast näha. Foto: Peeter Langovits

Liviko juht Janek Kalvi sõnul on küll tore, et eksportivatele ettevõtetele eraldi ministri näol tuge pakutakse, kuid samal ajal ei suuda riik pakkuda ettevõtjatele stabiilsust, mida väga vajatakse.

«Selleks et ettevõtted oleksid tugevad eksportöörid, peavad nad olema tugevad ka koduturul ja nendele peaks siin pakutama stabiilset majanduskeskkonda. Kui alkoholiaktsiisi tõstetakse 15 protsenti ja eelkõige kange alkoholi tootjad on sunnitud oma tehased selle tulemusena praktiliselt pooleks aastatks sulgema, siis mis ekspordist me räägime,» rääkis Kalvi, kelle sõnul alkoholitootjate eksport saab sellest maksumuudatusest pigem tagasilöögi.

Kalvi sõnul on väga reaalne, et 15protsendilise maksutõusu tagajärjel tuleb tehased kolmeks kuni neljaks kuuks seisma panna. «Nii järsu aktsiisitõusuga ületatakse igasugune mõistlikkuse künnis. Alkoholiaktsiis on täna juba nii kõrge. Sellise tõusuga tingitakse lihtsalt see, et kaubandus ostab suuremad varud ette ja tootjaettevõte peab oma töö ümber korraldama vähemalt kolmeks kuni neljaks kuuks. Tõenäoliselt me oleme sunnitud pärast seda oma töötajad sundpuhkusele saatma.»

Üks kevadkoalitsiooni põhilisi katteallikaid erinevatele lubadustele on alkoholi- ja tubakaaktsiisi tõus senise 5 protsendi asemel 15 protsenti aastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles