Pood leidis uue nipi vahetusraha saamiseks ostjate käest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ETK paigaldas oma Laagri Maksimarketisse mündilugemismasina, mis peaks vähendama müüjate töökoormust ja leevendama vahetusraha probleemi.

«Elu näitab, et inimestel kipub üsna palju münte rahakotti jääma ja neid soovitakse kaupluse infopunktis ümber vahetada. Või korjatakse need mündid kodus kuskile purki, et siis juba suurema kogusega kauplusesse tulla,» rääkis ETK Jaekaubanduse ASi juhatuse liige Margus Musthallik. See on aga koormav nii teenindusletile kui ka kassapidajale, kuna müntide lugemisele kulub palju aega.

«Nüüd saavad kliendid ise mündivahetuse asja aparaadis mugavalt ära ajada ja meie hoiame kokku inimeste töö­aega ja -koormust. Samuti saame samad mündid vahetusrahana kassades uuesti ringlusesse lasta,» rääkis Musthallik.

Münte vahetades väljastab aparaat inimesele tšeki, millega ta saab poes maksta. «Kuna praeguse juhtprojekti raames on mündimasin ainult Laagri Maksimarketis, siis kehtib väljastatud tšekk ainult selles kaupluses,» täpsustas Musthallik. Projekti õnnestumisel ja selle laiendamisel teistesse kauplustesse on plaanis kindlasti kasutada ETK Jaekaubanduse kaupluste vahel tšekkide ristkasutamist.

G4S Eesti sularahadivisjoni direktor Peeter Torim ütles, et nende kogemus näitab, et müntide tellimine vahetusrahaks on viimasel ajal aktiveerunud tõenäoliselt pankade teenustasude tõusu tõttu. «Statsionaarne rahavahetuslahendus võib sobida ettevõttesse, kus raharinglus on väike ning puudub vajadus suuremate summade turvaliseks käitluseks,» selgitas Torim.

Torimi sõnul räägib inkassatsiooni kasuks mugavus. «Kui sularaha rahavedajatele üle antud, ei pea klient enam muretsema ei selle korrektse lugemise ega turvaliselt arvele jõudmise eest – selle eest kannab hoolt rahakäitleja,» selgitas Torim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles