Alexela Energia omandab Kiviõli Keemiatööstuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela Energia juht Marti Hääl.
Alexela Energia juht Marti Hääl. Foto: Toomas Huik

Valdusettevõte Alexela Energia AS esitas konkurentsiametile taotluse Kiviõli Keemiatööstuse täielikuks omandamiseks, seni kuulus Alexelale pool keemiatööstusest. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

Alexela Energia AS-i juhatuse liikme Marti Hääle sõnul on möödunud kahel aastal Kiviõli Keemiatööstuse arengusse investeeritud juba üle 15 miljoni euro, millest suurema osa moodustasid keskkonnainvesteeringud.

«Kiviõli Keemiatööstuse arengustrateegia näeb aastateks 2015-2020 ette täiendavaid investeeringuid 55 miljoni euro ulatuses, mille tulemusel luuakse ka olemasolevale 650 töökohale lisaks kuni 100 uut ametikohta,» selgitas Hääl ettevõtte teates.

Alexela Energia omandas 20. detsembril 2011. aastal sõlmitud lepinguga 50-protsendilise osaluse Kiviõli Keemiatööstuses. Täieliku omandamise tehing jõustub konkurentsiameti poolse nõusoleku saamise järel.

Alexela Energia on Alexela grupi energeetika valdkonna valdusettevõte, kuhu kuuluvad mootorikütuste jaemüügiettevõte Alexela Oil, naftatoodete logistikafirma Alexela Logistics, LNG terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli tootja Kiviõli Keemiatööstus, vedelgaasi ettevõte Reola Gaas, elektrimüügiga tegelev Elektrimüügi AS ja jäätmekäitlusteenust pakkuv Eesti Keskkonnateenused. Alexela Energia alla kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive oli mullu üle 214 miljoni euro ning firmades töötab enam kui 1500 inimest üle Eesti.

Kiviõli Keemiatööstus on põlevkivitööstusettevõte, mida toodab lisaks ka soojus- ja elektrienergiat. Ettevõtte 2013. aasta netokäive oli üle 35 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles