Palmér: Estonian Airi olukord on täna palju kindlam kui aasta tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer. Foto: Liis Treimann

Estonian Airi juht Jan Palmér ütles uue majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo pankrotihoiatusest tekkinud paanikat kommenteerides, et kliendid ei pea oma lennuplaanide pärast muretsema.

«Kinnitan kõigile reisijatele ja avalikkusele, Estonian Airi olukord on täna palju kindlam kui aasta tagasi, mil valitsus kiitis heaks lennufirma restruktureerimisplaani ja eraldas selle elluviimiseks päästmisabi laenu,» ütles Palmér pressiteate vahendusel.

Euroopa Komisjoni poolt algatatud uurimine sarnaste riigiabi taotluste puhul on Palméri sõnul tavapärane samm veendumaks, et ettevõtte poolt Komisjonile esitatud ümberkorraldamisplaan sobib ettevõtte elujõulisuse taastamiseks. Estonian Air teeb selles osas Euroopa Komisjoniga tihedat koostööd.

«Me loodame, et Komisjon teeb positiivse otsuse, sest meie restruktureerimisplaan on andnud häid tulemusi. Lisaks oleme aasta jooksul näidanud, et meie tegevus on plaaniga kooskõlas olnud. Ettevõte on tõestanud, et me suudame teha kõike, mida restruktureerimisplaani käivitades aasta tagasi lubasime teha,» kirjeldas Palmér.

Estonian Airi restruktureerimiskava on pikaajaline ning ulatub 2017. aastasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles