Eluaseme hinnad tõusid mullu enam kui kümnendiku

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee äärde kerkivad merevaatega korterid.
Pirita tee äärde kerkivad merevaatega korterid. Foto: Martin Ilustrumm

Eluaseme hinnaindeks tõusis 2013. aastal varasema aasta keskmisega võrreldes 10,7 protsenti, teatas statistikaamet.

Aastases võrdluses tõusid korterite hinnad 13,3 ja majade hinnad 4,1 protsenti. 2012. aastal oli eluaseme hinnaindeksi aastamuutus 7,3 ja 2011. aastal 8,5 protsenti.

Möödunud aasta neljandas kvartalis võrreldes 2012. aasta neljanda kvartaliga oli eluaseme hinnaindeksi muutus 15,6 protsenti, korterite hinnad on tõusnud 20,2 ja majade hinnad 4,9 protsenti.

Korterite hinnad on tõusnud kõigis kolmes vaadeldavas piirkonnas: Tallinnas 21,4 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 23 protsenti ning ülejäänud Eestis 7,7 protsenti.

2013. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes tõusis neljandas kvartalis eluaseme hinnaindeks 2,6 protsenti, korterite hinnad tõusid 3,7 protsenti ja majade hinnad langesid 0,1 protsenti.

Võrreldes kolmanda kvartaliga tõusis neljandas kvartalis korterite hinnaindeks Tallinnas 3,9 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 2,6 protsenti ning ülejäänud Eestis 5,2 prostenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles