Cameron: G7 arutab Venemaa lõplikku väljaheitmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: SCANPIX

Maailma juhtivate tööstusriikide G7 järgmise nädala kohtumisel tuleb arutada Venemaa G8-st lõplikku väljaheitmist, ütles Briti peaminister David Cameron kolmapäeval.

«Minu arvates peame arutama, kas visata Venemaa G8 alaliselt välja, kui ta astub veel samme Ukraina destabiliseerimiseks,» ütles Cameron parlamendis.

«Selleks tuleme esmaspäeval kokku ja minu arvates oleks see õige samm," lisas ta vastuseks opositsioonijuhi Ed Milibandi küsimusele.

USA president Barack Obama kutsus G7 juhid kokku esmaspäeval ja teisipäeval Haagis peetava tuumajulgeolekukohtumise ajaks, et arutada Venemaa tegevust Krimmi annekteerimisel.

Cameron rõhutas, et kui Venemaa liigub edasi Ida-Ukraina suunas, on selle tagajärjeks «kõige karmimad» majandus- ja diplomaatilised sanktsioonid.

Peaminister lisas, et Suurbritannia oli üks esimesi riike, kes katkestas ettevalmistused G8 tippkohtumiseks, mis kavatseti pidada juunis Venemaal Sotšis.

Ta lubas kannustada neljapäeval Brüsselis Euroopa Liitu Venemaale täiendavaid sanktsioone kehtestama.

Suurbritannia teatas teisipäeval Venemaaga igasuguse sõjalise koostöö peatamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles