Tööstusettevõtjatele ei tule piiratud tööjõud enam uudisena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puit.
Puit. Foto: Andrus Karnau

Swedbanki täna avalikustatud tööstusettevõtete küsitlusuuringu tulemustest järeldub, et tõsise spetsialistide puudusega on hakatud harjuma.

Uuringust selgub, et tööjõust, eriti spetsialistidest tunneb puudust 45 protsenti ettevõtetest. Samas on tööstuses palgakasv aeglustamas, ettevõtjad prognoosivad käesolevaks aastaks keskmiselt 4,6 protsendi suurust kasvu.

Mulluse uuringu järgi plaanisid üle poolte küsitletud tootjatest palkade kasvu vahemikus 3-8 protsenti, statistikaameti andmetel oli brutopalga kasvuks 7,5 protsenti.

Statistikaameti lühiajastatistika näitab, et mullu kasvasid tööstusettevõtete tööjõukulud 10,5 protsenti, kuid kasumid kahanesid 6,2 protsenti.

Swedbank uuris ligi 300 Eesti tööstusettevõtte hinnanguid käibe ja tootmismahtude ning investeerimisplaanide osas. Küsitletud ettevõtetest pooled olid käibega üle 8 miljoni ja pooled alla 8 miljoni euro. Uuring hõlmas nii rasketööstuse, ehitusmaterjalide tööstuse, toiduainetööstuse, puidutööstuse kui muu töötleva tööstuse ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles