Spaad pelgavad idanaabrite ärakukkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaa. Pilt on illustratiivne.
Spaa. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rubla väärtuse langus ja Euroopa Liidu sanktsioonid panevad haavatavasse olukorda Ida-Viru spaahotellid, kes võivad kaotada helde käega Venemaa puhkajaid, kes praegu moodustavad klientidest umbes poole, kirjutab Põhjarannik.

Narva-Jõesuu spaahotelli tegevjuht Karina Küppas tunnistas, et on edasise suhtes murelik.

«Olen müügiosakonnast kuulnud, et mõned broneeringud on tühistatud. Põhjuseks on, et rubla on kõvasti kukkunud ja inimesed ei raatsi puhkamiseks raha välja käia. Meil on väike hirm, et kui Euroopa Liit hakkab Venemaa suhtes sanktsioone rakendama, väljendub see ka piiriületuses ning puudutab Narva-Jõesuu spaasid esimesena.»

Küppas viitas inimeste räägitud kogemustele, et kui Venemaa ja Euroopa Liidu suhted on korras, sujub ka piiriületus, kui aga madalseisus, pikenevad viisajärjekorrad ja antakse vähem aastaseid viisasid.
«See jutt on küll tasemel, et naised saunas räägivad, aga vahel nad räägivad õigust.»

Küppas rääkis, et kui Leedu president Dalia Grybauskaite tegi avalduse, et «Venemaal ei ole juba ammu enam nägu – on vaid Putini nägu», sai see kohe Facebookis Venemaa reisikorraldajate seas kõneaineks ning tekitas küsimuse, kas ja kui palju Vene turiste Leetu viia.

«Eks siin võib paralleele tuua 2007. aastaga, kui teisaldati pronkssõdur. Sellele järgnesid agitatsioonid, et Eesti on kuri ja siia ei tasu sõita. Loodan, et kaine mõistus võidab ja meie poliitikud ei tee teravaid avaldusi, nii et Venemaal poleks põhjust otsida süüdlasi ja teha Eesti-vastast kampaaniat ega reisikorraldajatel millestki kinni võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles