Abiks piraatidele: rakendus toob Hollywoodi filmid tasuta su ekraanile

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popcorn-Time
Popcorn-Time Foto: Ekraanitõmmis

Google’i meelest on Eesti veel selline arengumaa, kus ei tohi seaduslikult voogedastatavat digisisu tarbida (vaata seda uudist). Mõnda aega varjusurmas viibinud ja taas pildile ilmunud rakendus Popcorn-Time toob aga Hollywoodi viimased kassahitid vabalt ja tasuta sinu arvutiekraanile – iseasi, kui legaalne see on.

Kasutaja jaoks on Popcorn-Time nagu Netflix, ainult et töötab piiranguteta igas maailma nurgas ning raha ei pea maksma. Filme saab valida paarikümnest kategooriast (põnevus, märul, komöödia, dokumentaal, animatsioon jne) ning leida otsingusõna abil. Kasutajaliides on lihtne ning tarbijasõbralik, igaüks saab hakkama. Sisuliselt indekseerib Popcorn-Time torrentilehekülje YTS viiteid ja nende järgi voogedastab võrgus leiduvaid videofaile. Seni on igaüks huvi korral saanud seda teha torrentikliendi ja ostingulehekülgede abil, Popcorn-Time teeb asja lihtsalt nii hõlpsaks, et ka vanaema saab hakkama.

Filmid on 720p ja/või 1080p kvaliteedis, seega kõvasti kenamad, kui Eesti telekanalite pakutav. Teenus ei sisalda mingeid ühekordseid ega kuutasusid ega ka reklaami. Pakutu hõlmab peamiselt Hollywoodi viimaste aastate toodangut, vanemaid ja Euroopa filme leidub vähem. Aga samas leiab näiteks vesternite alt sellise klassikapärli nagu «Head, pahad ja inetud» (1966) Clint Eastwoodiga ja «The Big Trail» (1930) John Waine’iga. Pea kõikidel filmidel on ingliskeelsed subtiitrid, enamikul veel pooles tosinas keeles. Eestikeelseid subtiitreid ei õnnestunud tuvastada.

Paigaldamine on imelihtne: tuleb vaid alla laadida arhiiv, selle sisu kuhugi kataloogi lahti pakkida ning käivitusfailile vajutada. Mingit installeerimist ei ole vaja. Filmi käivutumiseni võib minna paar minutit, kuniks sisu puhverdatakse. Võib juhtuda, et mõni viirustõrje- või tulemüüritarkvara takistab Popcorn-Time’il vabalt toimetada, sel juhul peab need käsitsi ümber konfigureerima (näiteks AVG põhjustas probleeme, aga Avast mitte).

Popcorn-Time on vabavaraline ja avatud lähtekoodiga rakendus, mis töötab Windowsi, Maci ja Linuxiga. Mobiilsetele seadmetele pole arendajate sõnul seda vähemalt lähitulevikus oodata.

Kel huvi, leiab Popcorn-Time’i GitHubist. Postimees hoiatab: Popcorn-Time’i allalaadimine, paigaldamine ja kasutamine on täiesti teie enda vastutusel! Postimees ei võta vastutust võimalike tagajärgede eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles