Rõivas: lubaduste katteks kuluvad paarsada miljonit leitakse

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas koalitsioonikõnelustel.
Taavi Rõivas koalitsioonikõnelustel. Foto: Liis Treimann / Postimees

Peaministrikandidaat Taavi Rõivas ütles, et koalitsiooniläbirääkimistel kokku lepitud lubaduste täitmiseks kulub paarsada miljonit eurot, ning kinnitas, et see raha leitakse, säilitades samas riigieelarves struktuurse tasakaalu.

ETV saatele «Terevisioon» antud intervjuu alustuseks ütles Taavi Rõivas, et tal on väga hea meel, et talle esitatakse küsimusi selle kohta, kust tuleb raha lubaduste täitmiseks - tulumaksuvaba määra tõstmiseks, keskmise pensioni tulumaksuvabaks muutmiseks, lastetoetuse tõstmiseks ja nii edasi, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kui me vaatame nüüd neid konkreetseid lubadusi ja katteallikaid, siis tõsi - meil on lubadusi, mis ühelt poolt suurendavad toetusi ja parandavad eeskätt just lastega perede toimetulekut, ja teisalt on lubadusi, mis inimeste taskusse raha rohkem jätavad, ehk siis tööjõumaksude langetamine,» rääkis Rõivas.

«Aga meil on ka täpselt sama palju katteallikaid, millest suurematest me oleme juba rääkinud. Väiksemaid on meil terve ports, ja neid tõesti miljoni ja kolme ja viie miljoni kaupa - küllap me jõuame ka nendest õigel ajal rääkida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles