Uus võimuliit langetab tulumaksumäära ühe protsendi võrra

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja Reformierakond jõudsid täna läbirääkimistel kokkuleppele, et tulumaks väheneb tulevast aastast ühe protsendi võrra 20 protsendile.

Samuti jõudsid SDE ja Reformierakond kokkuleppele, et tulumaksuvaba määr tõuseb 144 eurolt 154 eurole ja töötuskindlustuse määr väheneb 0,6 protsendi võrra, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

Samuti leppisid pooled kokku, et  keskmine pension saab olema tulumaksuvaba, teatas sotside pressiesindaja.

«Aastaid samal tasemel püsinud tulumaksuvaba määra tõstmine on hea uudis eelkõige väiksema ja keskmise sissetulekuga inimeste jaoks, kes maksukoormuse vähendamist oma rahakotis kõige rohkem tunnetavad,» ütles läbirääkimistel osalenud riigikogu SDE fraktsiooni liige Rannar Vassiljev.

Tema sõnul deklareerisid mõlemad osapooled, et eelarve tasakaalu põhimõte on koalitsioonipartnerite jaoks jätkuvalt oluline ning eelarve saab olema struktuurselt tasakaalus.

Reformierakondlasest peaministrikandidaadi Taavi Rõivase sõnul jääb tööjõumaksude langetamisega töötajatele ja ettevõtjatele järgmisel aastal rohkem kätte üle 100 miljonit euro.

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul näeb võimuliit maksulangetuste katteallikatena ette efektiivsemat ja paindlikumat finantsjuhtimist, alkoholi- ja tubakaaktsiisi kiiremat tõusu ning erimärgistatud kütuse maksuerandite, välja arvatud põllumajanduses ja väikelaevadel kasutava kütuse, asendamist täpsemalt suunatavate toetustega.

Ligi sõnul tõuseb tubaka- ja alkoholiaktsiis tuleval aastal kümme protsenti lisaks sellele tõusule, mis oli juba varem ette nähtud.

«Katteallikatena näeme samuti Eesti Loto reklaamiõiguste laiendamisest tuleneva lisatulu ning maksupettuste vähendamise meetmetega ja salaturu vastase võitlusega,» sõnas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles