Mozilla loobus Firefoxi Windows 8-le disainitud versiooni arendamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mozilla Firefoxi logo.
Mozilla Firefoxi logo. Foto: SCANPIX

Mozilla teatas, et jätab pooleli oma Firefox veebilehitseja puutesõbraliku versiooni arendamise Windows 8 tarbeks, kuna kasutajatel polnud selle vastu huvi, kirjutab The Verge.

Ettevõte teatas esimest korda eksperimendi korras «Metro» kasutajaliidesele loodud Firefoxist 2012. aasta oktoobris. Kuigi vahelduva eduga arendati seda vahepeal edasi, siis stabiilse versioonini ei jõutudki.

«Me peame valima oma lahinguid,» ütles Firefoxi asepresident Jonathan Nightingale blogipostituses, kus selgitas, et «Metro» versoonist loobumise tingis kasutajate vähene huvi selle vastu.

«Miljonid inimesed üle maailma testivad igapäevaselt meie Firefoxi tavalise veebilehitseja eelversioone, samas ei ole me kunagi näinud «Metro keskkonnas korraga üle 1000 kasutaja,» ütles Nightingale, lisades, et see muudab tarkvaravigade avastamise keeruliseks ning ajamahukaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles