Reola Gaas testib surugaasil liikuvaid busse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solbus Solcity 12
Solbus Solcity 12 Foto: Wikipedia.

Homme esitleb Reola Gaas Tallinnas surugaasil (CNG) liikuvat autobussi Solbus Solcity 12, mis on esimene etapp LNG-gaasiga sõitvate liinibusside tarnimiseks Eestisse.

AS Reola Gaasi tegevjuhi Jaanus Mummi sõnul on gaasil töötavate autobusside kasutamine tõusev trend paljudes Euroopa riikides, sealhulgas Eestis. «Ettevõtte eesmärk on suurendada keskkonnasõbralike alternatiivkütuste kasutust kohalikul turul,» ütles Mumm.

Gaasibuss jääb tema sõnul Eestisse 45 päevaks, mil katsetatakse busside sobivust ja majanduslikku kasulikkust Tartu linnalähiliinidel ja Tallinna linnaliinidel. «Ettevõtte eesmärk on pakkuda Eestis veeldatud maagaasil (LNG) töötavaid transpordilahendusi ja arendada välja tanklavõrgustik. Reola Gaas on sõlminud gaasitarnelepingud, et varustada transpordivahendeid gaasiga. Lähitulevikus rajatav LNG-terminal annab kindlust, et maagaasi hind kujuneb reaalselt toimiva turu põhimõtetel ning tagab tarbija jaoks läbipaistva ja parima hinna-kvaliteedi suhte,» selgitas Mumm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles