Läti Maxima hakkas paremat palka maksma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima rusude juures.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima rusude juures. Foto: SCANPIX

Pärast mullust varingut Riias on Maxima Latvija juhtkond muutnud oma suhtumist külastajate ja töötajate ohutusse ning tõstnud ka viimaste palka.

Nagu näitavad Läti ajakirjanike rehkendused, on palgalisa keskmiselt 90 eurot – paberil.
Maxima Latvija juhi Jelena Kondrašova sõnutsi oli tragöödia firma jaoks šokk, kuid pani samuti mõtlema eetilistele väärtustele, vahendab Dienas Bizness.
2014. aasta kujuneb firma jaoks muutuste aastaks, kinnitab Kondrašova – palka on tõstetud viiel tuhandel töötajal, mis läheb ettevõttele maksma 5,4 miljonit eurot aastas.

Optimeerides tööprotsesse üritab Maxima ühtlasi leevendada töötajate koormust.
Käimas on põhjalik hoonete ohutuse kontroll, mis jõuab lõpule aprillis.

Aprillis saavad Maxima Latvija töötajad selga ka uue vormiriietuse, kassapidajad aga istumise alla ergonoomilised toolid. Poodidesse tuuakse uus tehnika.

Loetletu läheb firmale maksma ligikaudu miljon eurot, kuid sellega Maxima Latvija ei piirdu, rõhutas pressiesindaja Janis Beseris – töötingimuste parandamiseks on kavas astuda veel terve rida mitmesuguseid samme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles